Nézd meg, mit tud a Finant!


Az összes számlád együtt, egy helyen

A 2021 január óta érvényes adatszolgáltatási kötelezettség miatt bármely számlázó programot is használod, a számláid mind bekerülnek a NAV rendszerébe. A NAV technikai hozzáférés beállítása után a Finant közvetlen a NAV rendszeréből tölti le a számláidat és jeleníti meg őket egy egységes felületen, függetlenül attól, hogy hány különböző rendszerből kerültek kiállításra.

Akár ingyenes számlázóprogramot vagy számlatömböt is használhatsz.
Ezen a felületen áttekintheted a számláidat, leszűrheted például a kiegyenlítetlen számláidat, és persze kezelheted az adó- és járuléktételek kiszámításához szükséges kiegyenlítéseket.


Kiegyenlítések kezelése

A kiegyenlítések rögzítése azért fontos, mert az átalányadózós egyéni vállalkozónak pénzforgalmi szemléletű nyilvántartást kell vezetnie, és így a még nem befolyt számlák után nem kell adózni!

A Finant segít könnyen és egyszerűen adminisztrálni, ha befizetés érkezik a számlára, legyen az teljes vagy csak részleges kiegyenlítés. Csak ki kell választanod melyik számlaszámhoz tartozik a beérkezett összeg, megadnod a dátumot majd elmentened. Lehetőség van arra is, hogy bizonyos fizetési módokat, mint például a készpénz vagy a bankkártya, a Finant automatikusan kiegyenlítsen számodra. A releváns számítások eredményei pedig azonnal látszódnak a megfelelő felületen.


Járulék- és adókötelezettségek naprakészen

A vezérlőpulton azonnal láthatod, hogy az adott időszakban milyen tételeket kell befizetned és hova, vagy, hogy a számláid alapján milyen közel jársz az ÁFA mentesen vagy éppen az adómentesen számlázható keretösszegtől. A számlák szekció áttekintést ad az évedről illetve a választott hónapról, az adó szekcióban a negyedévre fizetendő adóelőlegről tájékozódhatsz, míg a járulékok között megtekintheted a fizetendő TB járulékot és szociális hozzárulást. A vezérlőpulton szabadon átléphetsz korábbi időszakokra, és megnézheted, hogy alakult az éved. Minden számítást elvégzünk helyetted!


Könyvelési időszakok

A könyvelési időszakok menüpontban számos, a vállalkozás adminisztrációjához szorosan kapcsolódó feladat végezhető el. Itt vihetők fel a szüneteltetések, amelyek fontos szerepet játszanak az adó- és járulékszámításban. Valamint ezen a felületen összegezve is rögzíthetőek a vállalkozás bevételei, illetve megadhatóak számlákon kívül eső egyéb bevételek is, mint például bank kamat. Ekkor a Finant a rögzített kiegyenlítések alapján mindent összekészít az egyéni vállalkozó szociális hozzájárulási adó és járulék kötelezettségéről szóló, járulékbevalláshoz. Innentől csak annyi a teendőd, hogy az útmutatóink alapján befizeted az összegeket és feltöltöd a kapott fájlt a NAV rendszerébe.


E-mail értesítések

A Finant e-mail értesítést küld minden fontos teendővel kapcsolatban. Nem kell azon aggódnod, hogy elkésel a befizetésekkel, vagy lemaradsz a bevallás beküldési határidejéről. És persze arról is értesítünk, ha menet közben újra változnának a jogszabályok.

Ha pedig a hírlevelünkre is feliratkozol, akkor az elsők között értesülhetsz a legújabb fejlesztéseinkről és akcióinkról is.


Ha tetszik, amit eddig olvastál

Lépj be az app-ba és regisztrálj!

De, ha még szeretnél előtte jobban tájékozódni, tájékozódj itt, hogy valóban neked való-e az átalányadózás!

Még többet szeretnél tudni?

Az alkalmazásunkat folyamatosan fejlesztjük, és persze naprakészek maradunk az aktuális jogi szabályozásokkal kapcsolatban is.
Iratkozz fel hirlevelünkre, hogy mindig időben tájékoztatást kapj a rendszer legújabb funkcióiról!

Milyen e-mail címen vehetjük fel Veled a kapcsolatot?

További tervezett funkciók

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél kényelmesebbé tegyük az átalányadózás folyamatát.
Ha úgy érzed bármiben javíthatunk a Finant szolgáltatáson, akkor lépj velünk kapcsolatba.
Mi az alábbi funkciókkal tervezzük bővíteni az alkalmazást a következő hónapokban:


Alig várod, hogy használhasd a Finantot?

Ha még kérdéseid lennének az átalányadózással kapcsolatban, akkor olvasd el az írásainkat arról, hogy neked való-e az átalányadózás, vagy, hogy mik az első teendőid, ha ezt az adózási formát választod.